مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی از پیدا شدن پیکر مطهر 16 شهید مفقود الاثر در سطح استان خبر داد.
به گزارش مهر، قاسم سیدتاجی در جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان غربی، از پیدا شدن پیکر مطهر 16 شهید در تجسس اخیر گروههای تجسس خبر داد و گفت: دو شهید از این 16 شهید مربوط به آذربایجان غربی بوده که در عملیات های بیت المقدس و والفجر یک به درجه رفیع شهادت رسیده اند و براساس برنامه ریزی های انجام شده پیکر مطهر این شهدای گرانقدر روز چهارشنبه تشییع می شود.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان یزد نیز گفت: همزمان با ایام شهادت مظلومانه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پیکر سه شهید دوران دفاع مقدس در استان یزد تشییع می شود.
هدایت بنی فاطمه در گفتگو با مهر اظهار داشت: در روز دهم آذرماه و در آستانه شهادت حضرت امام حسین(ع) مصادف با پنجمین روز محرم الحرام، پیکرهای مطهر و نورانی 16 شهید دفاع مقدس در هشت استان کشور تشییع و به خاک سپرده می شود.
وی افزود: پیکرهای مطهر 16 شهید گلگون کفن، در 11 نقطه از استان های یزد، تهران، آذربایجان غربی، بوشهر، خراسان رضوی، فارس، کهکیلویه و بویراحمد و کرمان تشییع و خاکسپاری خواهند شد.
بنی فاطمه عنوان کرد: این شهدا مربوط به عملیاتهای فتح المبین، رمضان، والفجر 3، خیبر، بدر و تک عملیاتی دشمن در سال 66 هستند که به ترتیب در مناطق عملیاتی غرب کرخه، زید، مهران، جزیره مجنون، شرق دجله و سومار کشف شده اند.
وی عنوان کرد: یکی از این شهدا با نام منشادی و مشخصات مربوط به شهرستان مهریز است اما دو شهید گمنام هستند که در شهرستان بهاباد به خاک سپرده خواهند شد.
منبع:کیهان
سخنگوی شورای نگهبان از تایید مصوبه مجلس برای کاهش روابط با انگلیس خبر داد.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت وگو با فارس، با اشاره به مصوبه مجلس برای کاهش روابط با رژیم سلطنتی انگلیس، گفت: پس از ارسال مصوبه مجلس برای کاهش روابط با انگلیس، شورای نگهبان این مصوبه را بررسی و عدم مغایرت آن را با شرع و قانون اساسی اعلام کرد.
گفتنی است، نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه طرح کاهش روابط با رژیم سلطنتی انگلیس را تصویب کرده بودند.
طبق مصوبه مجلس که به تایید شورای نگهبان رسیده است، سفیر انگلیس تا 2 هفته آینده باید تهران را ترک کند.
گفتنی است؛ رامین مهمانپرست نیز پیش از این در خصوص اجرایی شدن این مصوبه مجلس اطمینان داده بود.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره این مصوبه مجلس پیرامون کاهش سطح روابط تهران و لندن با بیان اینکه توسعه روابط براساس همکاری های متقابل استوار است، گفت: ولی همانطور که در همین مفهوم هم نهفته است باید این همکاری ها به صورت متقابل و در راستای احترام به حقوق طرف مقابل صورت گیرد.
مهمانپرست خاطرنشان کرد: از آنجایی که ملت ما خاطره تاریخی خوبی نسبت به عملکرد دولت انگلیس ندارد و اقدامات آن را در خصومت با منافع خود تلقی می کند، طبیعی است که بعد از اقدامات اخیر دولت انگلستان، مردم ما به این رابطه حساس شدند و نمایندگان ملت به عنوان بازگوکننده خواست عمومی مردم عکس العمل نشان دادند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که مصوبات مجلس بعد از ابلاغ جنبه اجرایی پیدا می کند، اظهار داشت: ما به عنوان بخشی از دولت از زمانی که این مصوبه قانونی به ما ابلاغ شود ملزم به اجرای آن خواهیم بود.
روزنامه کیهان
روز امتحان فرا برسد عملکرد نیروی دریایی باشکوه تر خواهد بود
آیت الله خامنه ای روز دوشنبه در دیدار فرمانده و مسئولان نیروی دریایی ارتش با اشاره به حرکت پیش رونده و بسیار مثبت نیروی دریایی پس از انقلاب خاطرنشان کردند: انقلاب اسلامی به ملت و مسئولان کشور عزت داد و ایران به برکت همین عزت نفس یک تنه در مقابل اراده بزرگترین مستکبران و استعمارگران ایستاده و اراده آنان را درهم شکسته است.
فرمانده کل قوا در این دیدار که در سالروز هفتم آذر، روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، انجام شد، تأمین امنیت در آبهای جنوب کشور را حائز اهمیت دانستند و افزودند: چنانچه امروز عرصه و امتحانی مانند 7 آذر، پیش بیاید عملکرد نیروی دریایی بسیار شیرین تر و با شکوه خواهد بود که نشانه های این توانمندی هم اکنون واضح و روشن است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به سابقه استعمارگران خصوصاً انگلیس در تحقیر ملتها، از بین بردن سابقه تمدنی و مواریث گذشته، القاء ناتوانی ملی و تسلط بر منابع و منافع آنان خاطرنشان کردند: در دوران حکومت قاجار و بویژه پهلوی مقامات کشور در مقابل خواست سلطه گران ذلیل بودند و اگر ملتی در مقابل دشمن احساس ضعف کند کاری از پیش نمی برد اما انقلاب اسلامی عزت را به ایران هدیه کرد و همه باید قدر این عزت را بدانند.
فرمانده کل قوا در این دیدار دو توصیه مهم هم به نیروی دریایی ارتش و سپاه داشتند: 1- در انجام مأموریت ها، جدیت و اهتمام مضاعف داشته باشید 2- ساخت درونی خود را از لحاظ افزایش مهارت های گوناگون، توانایی علمی، عزم و اراده جدی و تدین مستحکم کنید.
پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، امیر دریادار سیاری با اشاره به حماسه 7 آذر سال 1359، از حضور مقتدرانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در آبهای آزاد، اشراف اطلاعاتی به مرزهای آبی، تقویت توان دفاعی موشکی نیروی دریایی، تشریک مساعی و همدلی بین نیروهای دریایی ارتش و سپاه و برنامه های آتی این نیرو برای حضور در آبهای فرامنطقه ای گزارشی را ارائه کرد.
منبع:روزنامه کیهان
خانم «ماسایو یاماگوچی» (فاطمه پاسبان) یکی از فارغ التحصیلان رشته ادبیات فارسی از دانشگاه «مطالعات خارجی توکیو» (بخش زبان فارسی و ایران شناسی) است. او از زمره زنانی است که در سرزمین بیگانه و در مرکز بی اعتقادی اخلاقی و اجتماعی، متوجه ارزشها و معنویتهای انسانی نهفته در درون خود شده و با پی گیری و تحقیق و تفحص در زمینه ادیان، و دین مبین اسلام را یگانه راه نجات انسان از منجلاب پوچی و نیستی یافته است. وی که در محضر حضرت آیت ا... العظمی گلپایگانی رضوان ا... علیه در قم، شرفیابی خود را به دین اسلام اعلام داشته نام «فاطمه» را برای خویش برگزیده است. آنچه میخوانید، حاصل گفتوگویی با ایشان است. ادامه مطلب...
معنای حجاب
حجاب برای زن، به معنای ذلت نیست؛ بلکه به معنای عصمت و حفظ زن است و نه فقط عصمت و حفظ زن، بلکه عصمت و حفاظت زن و مرد، هر دوست. حجاب به معنای چادر نیست؛ اما چادر در نزد ما ایرانیها که زنهای ما از قدیم داشتند، بهترین نوع حجاب است؛ بدون چادر هم حجاب ممکن است. حجاب به معنای پوشیدن سالم [است]؛ نه پوشیدنی که از نپوشیدن بدتر است. به تعبیرروایات، پوشیده عریان که در عین پوشیدگی، مثل انسان برهنه و عریان است. آن پوشیدن، به درد نمیخورد؛ حجاب نیست؛ پوشیدن سالم که سر و مو و گردن و بدن و تمام سر تا پای بدن زن را پوشانده باشد؛ البته صورت و دو دست را بسیاری فقها مستثنا میدانند؛ البته در مواردی که صورت بدون آرایش و ساده باشد؛ این هم معنای حجاب. ادامه مطلب...
نویسنده مسیحی کتاب “حسین در اندیشه مسیحی” در مصاحبه با روزنامه الدار کویت گفت: اگر امام حسین(ع) از ما بود، در تمام زمین برای او منبر و پرچم بر میافراشتیم و مردم را با نام حسین(ع) به مسیحیت فرا میخواندیم
“انتوان بارا” در مورد عشق به امام حسین (ع) گفت: آیا انسانی یافت میشود که چنین شخصیت نمونهای را که تاکنون در هیچ دینی شبیه او متولد نشدهاست دوست نداشته باشد؟ او سومین مشعلدار اسلام بعد از جدش پیامبر مصطفی(ص) و پدرش امیر المؤمنین(ع) است و در حفظ و پاسبانی از عقیدهاش، خود را فدا کرد.
وی سخنان پیامبر درباره امام حسین(ع) را بهترین توصیف در شناخت مقام و منزلت ایشان ذکر کرد و به اهداف قیام عاشورا، مظلومیت اباعبدا...(ع) و خاندان پیامبر در صحرای کربلا پرداخت و گفت: فریاد «هل من ناصر ینصرنی» حسین(ع) در روز عاشورا مرا بهخود میلرزاند.
این نویسنده مسیحی که به مسیحی متشیع شهرت دارد و به این لقب افتخار میکند، افزود: اگر از خودگذشتگی امام حسین (ع) نبود، از عقاید اسلامیچیزی باقی نمانده بود.
وی مسلمانان را به کوتاهی و قدرنشناسی در حق امامحسین(ع) متهم کرده و شهادت ایشان را امانتی بر گردن همه مسلمانان میداند که باید اسرار و اهداف بزرگ آن را به گوش جهانیان برسانند.
انتوان افزود: بعد از 40 سال فعالیت در عرصه مطبوعات افتخار میکنم که علیرغم تمام سختیها توانستم کتاب “حسین در اندیشه مسیحی” را به عنوان اولین کتاب خود به رشته تحریر در آورم.
انتوان بارا نویسنده سوری-مسیحی، ازحدود چهل سال پیش تاکنون در مطبوعات کویت مشغول به فعالیت میباشد و در اتحادیههای مختلف از جمله؛ باشگاه بین المللی کتاب علمی خیال نیویورک، شورای عالی تصمیمگیری با رتبه گراند ماستر، عضو اتحادیه نویسندگان عرب در دمشق، عضو سازمان جهانی روزنامهنگاران در پراگ، عضو سازمان روزنامهنگاران عرب، اتحادیه خبرنگاران سوری و جمعیت روزنامه نگاران کویت عضویت دارد.
- ولایت مداری
در یک سوی حادثه عاشورا مظاهر برجستهای از اطاعت و وفای به عهد میبینیم و در سوی دیگر آن، نمونههایی از عهد شکنی و بیوفایی و نقض پیمان. در کربلا، کوفیان پیمان شکن، فرزند پیامبر را به شهادت رساندند،(20) در حالی که یاران باوفای امام، ولایتمداری خویش را به نمایش گذاشتند. با آنکه امام بیعت خویش را از یاران خود برداشت، آنان وفادارانه، در صحنه ماندند و عهد خویش نشکستند. شهدای کربلا جانبازی در رکاب آن حضرت را وفای به عهد دانسته و امضای خون بر پیمان خویش میزدند.(1) «عمرو بن قرظه» خود را در برابر شمشیرها و تیرهای دشمن قرار داد تا به امام آسیبی نرسد و آن قدر جراحت برداشت که بی تاب شد. آنگاه رو به امام کرد و پرسید:
ای پسر پیامبر، آیا وفا کردم؟ امام فرمود: آری، تو در بهشت پیش روی منی و زودتر وارد بهشت میشوی، سلام مرا به پیامبر(ص) برسان.(2)
وقتی حبیب بن مظاهر کنار بالین مسلم بن عوسجه آمد و به او بشارت بهشت داد، وی در حال جان دادن به حبیب توصیه نمود که دست از امام برنداشته و در راه او کشته شود.(3) به خاطر همین اطاعت و وفای به عهد یاران امام است که در زیارتنامه حضرت مسلم بن عقیل میخوانیم:
«و اشهد انک وفیت بعهدا...».(4)
اشاره است به عهد با خدا و جان باختن در یاری حجت خدا. در زیارت حضرت عباس بن علی(ع) نیز آمده است:
«اشهد لک بالتسلیم و التصدیق و الوفاء و النصیحه لخلف النبی»؛(5) که شاهد اطاعت و تسلیم و تصدیق حضرت ابوالفضل(ع) نسبت به فرزند پیامبر است.
وفاداری حضرت ابوالفضل(ع) به حدی است که آن حضرت در شب عاشورا خطاب به امام حسین(ع) میگوید:
به خدا سوگند هرگز از تو جدا نمیشویم! جانمان فدای جانت! با حنجرهها و حلقومها و دستها و چهرههای خون آلود از تو حمایت میکنیم و هرگاه کشته شویم، به عهد خویش و آنچه بر عهده ماست وفا کردهایم. «فاذا نحن قتلنا بین یدیک نکون قد وفینا لربنا و قضینا ما علینا».(6)
امام حسین(ع) در روز عاشورا وقتی بر بالین مسلم بن عوسجه آمد این آیه را خواند که بیانگر وفای به عهد یاران امام است:
مردانی که بر عهد خویش با خدا صادقاند؛ برخی به عهد خویش وفا کرده و جان باختند و برخی منتظرند و عهد و پیمان را هیچ دگرگون نساختهاند.(7)
یاران امام زمان(عج) نیز عاشقان مولای خود هستند و پاکبازان راه او. از وی همچون فرزندان خلف فرمان برده، بهتر از بردگان گوش به فرمان، از حضرت پیروی میکنند و در انجام دستورهایش بر یکدیگر پیشی میگیرند. (8) به فرموده پیامبر(ص) آنان تلاشگر و کوشا در پیروی از اویند.( 9) عشق و علاقه قلبی به مهدی، آنان را به فرمانبری وا میدارد و بسان پروانه، به دور شمع وجودش میگردند. در روایتی آمده است:
سوارانی با نشان و پرچم، برای تبرک دست بر زین مرکب امام میسایند و برگرد امام میچرخند. با جان و دل او را در جنگها یاری کرده و آنچه طلب کند، کفایت میکنند.(10)
امام حسن عسکری(ع) در خصوص یاران مهدی(عج) فرمود:
... روزی را میبینم که پرچمهای زرد و سفید در کنار کعبه به اهتزاز در آمده و دستها برای بیعت تو، پی در پی صف کشیده اند. دوستان با صفا، کارها را چنان به نظم و ترتیب در آورده اند که همچون دانههای در گرانبها، شمع وجودت را احاطه کردهاند و دستهایشان برای بیعت با تو در کنار حجر الاسود به هم میخورد. آنان به فرمانهای دینی فروتنند، دلهایشان از کینه و دشمنی پیراسته و رخسارشان برای پذیرش حق آماده است ... . (11)
عشق یاران امام زمان(عج) به حضرت به حدی است که حتی زین اسب او را مایه برکت دانسته و به آن تبرک میجویند.
نتیجه چنین عشقی؛ اطاعت بی چون و چرای آنان از امامشان است.
یکی از مصادیق مهم رشد خرد جمعی، بصیرت است که نخست باید یاران حضرت از آن بهره مند باشند تا امام خود را در حاکمیت عقلانیت یاری نمایند.
یکی از اصحاب ابا عبد ا...(ع) عابس بن ابی شبیب شاکری است، این مرد که خیلی شجاع بود و حماسه حسینی در روح او وجود داشت، هنگامی که روز عاشورا به میدان نبرد آمد، وسط میدان ایستاد و «هماورد» طلبید. اما کسی از سپاه دشمن جرا‡ت نکرد که به جنگ او بیاید، عابس ناراحت و عصبانی شد، و برگشت و «کلاه خود» را از سر برداشت، زره را از بدن بیرون آورد، چکمه را از پا درآورد و به میدان آمد و گفت: الان بیایید و با عابس بجنگید. باز هم جرا‡ت نکردند. بعد با یک عمل ناجوانمردانه سنگ و کلوخ و شمشیر شکستهها را به سوی این مرد بزرگ پرتاب کردند و به این وسیله او را شهید نمودند.(1)
پینوشت
1. استاد شهید مرتضی مطهری، گفتارهای معنوی،ص243
حضرت حسین بن علی (ع) در آخرین دقایق زندگیاش چشمها را باز کرد و به سوی آسمان متوجه گردید و برای آخرین بار با پروردگار خویش، چنین مناجات و راز و نیاز نمود.
«ای خدایی که مقامت بس بلند، غضبت شدید، نیرویت بالاتر از هر نیرو، تو که از مخلوقات خویش مستغنی هستی و در کبریا و عظمت فراگیر، به آنچه بخواهی توانا، رحمتت به بندگانت نزدیک، وعدهات صادق، نعمتت شامل، امتحانت زیبا، به بندگانت که تو را بخوانند نزدیک هستی، و بر آنچه آفریدهای احاطه داری، و هر کس که از در توبه درآید پذیرایی، آنچه را اراده کنی توانایی، آنچه را بخواهی درک توانی کرد، کسی را که شکرگزار تو باشد شکرگزاری، یاد کنندهات را یاد آوری، من تو را خوانم که نیازمند توام،به سوی تو روی آرم که درمانده توام، ترسان به پیشگاهت فزع میکنم، غمگین در برابرت میگریم، از تو مدد میطلبم که ناتوانم، خود را به تو وامیگذارم که بسندهای. خدایا! در میان ما و قوم ما داوری کن که آنان از راه مکر و حیله وارد شدند و دست از یاری ما برداشتند و ما را، که فرزندان پیامبر و حبیب تو محمد (ص) هستیم، کشتند؛ پیامبری که به رسالت خویش برگزیدهای و امین وحی خویش گردانیدهای، ای خدا! ای مهربانترین! در حوادث، بر ما گشایش و در پیشامدها، بر ما خلاصی عنایت کن».
امام (ع) مناجات خویش را با این جملات به پایان رسانید: «در مقابل قضا و قدر تو شکیبا هستم ای پروردگاری که جز تو خدایی نیست! ای فریادرس دادخواهان که مرا جز تو پروردگاری و معبودی نیست! بر حکم و تقدیرت صابر و شکیبا هستم. ای فریادرس آنکه فریادرسی ندارد! ای همیشه زندهای که پایان ندارد! ای زنده کننده مردگان! ای خدایی که هر کس را با اعمالش میسنجی! در میان من و این مردم حکم کن که تو بهترین حکم کنندگانی».
آنگاه که صورت به خاک میگذاشت گفت: «بسم ا... و با... و فی سبیل ا... و علی مله` رسول ا...»
لهوف سید ابن طاووس،ص110
دفن شهدای کربلا، چگونه و توسط چه کسی صورت گرفت؟
در بعضی از منابع تاریخی آمده است که: عدهای از قبیله بنیاسد آمدند تا بدن مطهر امام حسین(ع) و سایر شهدا را دفن کنند، اما چون عموم بدنها سر نداشت و حتی لباس آنها را ربوده بودند و بیشتر بدنها بر اثر ضربات شمشیر پاره پاره بود، قابل شناسایی نبود. بنیاسد متحیر مانده بودند که در این هنگام امام سجاد(ع) به واسطه طی الارض و اعجاز، از زندان عبیدا... - تشریف آوردند و بدنها را به بنیاسد معرفی کردند و خود به دفن بدن مطهر و مقدس امام حسین(ع) اقدام نمودند. آنگاه بدن مقدس علی اکبر(ع) را پایین پای پدر بزرگوارشان به خاک سپردند و بعد به دستور امام، سایر شهدای اهل بیت(ع) را در نزدیکی قبر امام(ع)، در یک محل به خاک سپردند.
سپس بنیاسد اصحاب را در یک محل دفن نمودند و حبیب بن مظاهر را به جهت شأن و مرتبهای که در قبیله خود داشت، در نزدیکی بالای سر امام دفن کردند؛ چون او از بنیاسد و رئیس آنها بود.
بنیاسد بر سایر قبایل افتخار میکردند که ما بر حسین(ع) و اصحابش نماز گزارده و آنها را دفن کردیم. نقل است که اجساد مقدسه شب دوازدهم دفن شدند.
بر ساحل عاشورا،صص203-204
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 12
کل بازدید : 183456
کل یاداشته ها : 356