اسب تازی بر پیکر مطهر حسین بن علی(ع)
پس از شهادت امام حسین(ع) عمر سعد خطاب به سپاه خود اعلام کرد: من ینتدب للحسین فیواطیء الخیل ظهره صدره؛
کیست که داوطلب شود تا بر پشت و سینه حسین(ع) اسب بتازد؟!
ده نفر داوطلب شدند که اسامی آنان در مقاتل ذکر و این ننگ ابدی بر آنان و فرزندانشان نیز ثبت شده است که فرزندان آنان را «بنو السرج» میخواندند؛ یعنی فرزندان آنان که بر بدن حسین(ع) اسب تاختند. آن ده نفر سوار بر اسب های خود شدند و بر بدن امام حسین(ع) تاختند... اینان وقتی بر عبد ا... بن زیاد وارد شدند خودشان را این چنین معرفی کردند:
نحن رضصنا الصدر بعد الظهر بکل یعبوب شدید الاسر
ما کسانی هستیم که با تاختن اسبان چالاک خود، سینه و پشت حسین (ع) را پایمال سم اسبان کردیم و کوبیدیم.
و نهایت حمله جنایتکارانه خودشان را این چنین وصف کردند:
ابو عمر زاهد میگوید: پس از بررسی حال آن ده نفر دریافتیم که همگی آنان
کیف رایت یا حسین؛
ای حسین! قدرت مرا چگونه دیدید؟
زینب کبری (س) وقتی این منظره را دید از شدت مصیبت گریبان خود را پاره کرد و با صدای جگرسوز فریاد برآورد:
یا حسیناه! یا حبیب رسول ا...! یا بن مکه و منی! یا بن فاطمه الزهراء سیده النساء! یا بن بنت المصطفی!
از این آه جانکاه اهل مجلس گریستند، این جا بود که یزید سنگدل چوب خیزران خود را طلبید و در برابر اهل بیت حسین (ع) با آن چوب بر دندانهای امام حسین (ع) زد.
فلسفه و عوامل جاودانگی نهضت عاشورا
صص 23 - 229
سرانجام شوم قاتل طفل شش ماهه امام حسین(ع) منهال بن عمرو میگوید: به نزد امام سجاد(ع) رسیدم. حضرت به من فرمود: «حرمله بن کاهل در چه حالی است؟» عرض کردم: هنگام بیرون آمدنم از کوفه، او زنده بود. امام عرض کرد: «خدایا! حرارت آتش را به او بچشان». منهال میگوید: به کوفه بازگشتم، دیدم مختار قیام کرده است. من با مختار دوست بودم؛ لذا راهی منزلش شدم. با مختار به اطراف کوفه رسیدیم. او منتظر کسی بود. دیری نگذشت که جمعی با شتاب به نزد او آمده و گفتند حرمله بن کاهل اسدی دستگیر شد. چون حرمله را آوردند، مختار دستور داد دستهای او را قطع کرده و بعد از آن پاهایش را نیز قطع کرده و بدن او را در آتش انداختند و وی زنده زنده به هلاکت رسید. منهال میگوید بیاختیار به یاد سخن امام سجاد(ع) افتادم و به مختار ماجرا را گفتم. مختار از مرکبش به پایین آمد و دو رکعت نماز گذارد و سجدهای طولانی کرد. از این جهت که خدا این افتخار را به او داد تا از حرمله انتقال گرفته و دعای امام بهدست او مستجاب شده است.
. والدین
معاویه
پدر یزید نیز دارای سابقه ولاحقه بسیار منفی بود تا جایی که پیامبر اسلام (ص) درباره او چنین میفرماید: «همانا معاویه در تابوتی از آتش در پستترین جایگاه جهنم قرار میگیرد که در آن لحظه میگوید ای خدای بخشنده، ای خدای مهربان رحم کن، فرشتگان به او میگویند هم اکنون خدا را میخوانی؟ در حالی که در گذشته نافرمانی کرده و از فاسدان بودی»(1)
او که سیاستمداری فاسد بود، آنچنان سیستمی را در مدار حکومتی خود اجرا نمود، که به سمت هدم کامل اسلام ناب میانجامید. بیدلیل نبود که یک دانشمند آلمانی در جملهای بیان داشت که: «شایسته است ما مجسمه معاویه را از طلا بسازیم و در میادین شهرهای بزرگ خود نصب کنیم؛ زیرا که او علی(ع) را مشغول ساخت وگرنه اگر علی(ع) با روشهای صحیح و منطبق با حق خود از اسلام تبلیغ میکرد، همه مسلمان میشدند و امروز یک نفر مسیحی هم وجود نداشت.»(2) تبیین رذایل معاویه، خود مبحثی جداگانه میطلبد که مقال و مجال حاضر از ذکر آن معذور است. ادامه مطلب...
قیام عاشورا، مهمترین حادثه در تاریخ تشیع است بهگونهای که صورت و سیرت شیعه را دگرگون کرد و به آن پشتوانه حماسی و عاطفی داد و تشیع را به مذهب حماسه و خون مبدل نمود. یکی از مورخان میگوید: تشیع پس از رویداد عاشورا با خون شیعه آمیخت و در ژرفای جانهایشان جوشش زد و اعتقادی راسخ در درونشان پدید آورد.
بنابراین کربلا و شهادت، برای شیعه از قالب لفظ و مکان خاص به یک مفهوم مقدس و ایجادکننده حماسهها در طول تاریخ تبدیل شده است. حماسه عاشورا در طولتاریخ، سرمشقی برای تشکیل حکومت مبارزه با ظلم بوده است. در تاریخ معاصر ما نیز امام حسین(ع)، کربلا و شهادت، نقش الهامبخش خود را به خوبی ایفا کرده است. در انقلاب اسلامی ایران که بیشک بزرگترین حادثه قرن است، نقش حماسه کربلا کاملاً واضح است. ادامه مطلب...
عوامل بروز ترس و شجاعت در کودکان
کودکی ششساله دارم، بسیار ترسو است و ًهمیشه از بچههای کوچه کتک میخورد، در حالیکه در منزل خواهر هشت سالهاش را با شجاعت میزند و هیچ ترسی ندارد. برای آیندهاش نگران هستم، لطفاً راهنمایی بفرمایید.
حجتالاسلام دکتر شاملی: بعضی از بچهها دشواری رفتار، کمرویی، خجالتزدگی یا ترس دارند. در برخوردهای رفتاردرمانی باید فرد محوری کرد. چیزهایی که ما اینجا میگوییم، برای همه کاربرد ندارد. باید فرد را دید، با خودش، با والدینش صحبت کرد، ریشهها را یافت و بعد راهکارهایی را عرضه کرد. ادامه مطلب...
بر اساس نظرسنجی که توسط دانشگاه مریلند آمریکا انجام شد، تنها 20درصد از پرسششوندگان اعلام کردهاند که برنامههای «بیبیسی» و «صدای آمریکا» را دنبال میکنند و 80 درصد پرسش شوندگان به این پرسش پاسخ منفی دادهاند.
سازمان «WorldPublic Opinion» طی پروژهای که توسط دانشگاه مریلند آمریکا اداره میشود به انجام نظرسنجی در ایران پرداخته است.
این نظرسنجی در استانهای مختلف ایران صورتگرفته و شماره تلفنها نیز به صورت اتفاقی انتخاب میشده است.
در بخشی از این نظرسنجی پرسششوندگان پرسیده شده است که «آیا شما برنامههای ماهوارهای و رادیویی «VOA «[صدای آمریکا] یا بیبیسی را دنبال میکنید؟» براساس گزارشی که این مرکز نظرسنجی دانشگاه مریلند مطرح کرده است، تنها 20 درصد پرسششوندگان به این سؤال را‡ی مثبت دادند و 80 درصد پرسششوندگان به این سؤال را‡ی منفی دادهاند.
اعضای سازمان مذکور، پیشتر نیز مطالعاتی در ایران انجام داده بودند و از مصاحبههای چهره به چهره نیز استفاده کردهاند. تمام مصاحبهکنندگان فارسیزبان بودند. این نظرسنجی در روزهای 27 آگوست تا 10 سپتامبر سال 2009 [5 شهریور تا 19 شهریور] صورتپذیرفته و از هزار و 3 ایرانی از سن 18 سال به بالا نظرسنجی صورت پذیرفته است. حاشیه خطای این نظر سنجی نیز 3 درصد در نظر گرفته شده است.
نیایش به خدا
خدایا! به توانگری آبرویم را نگاه دار، و به تنگدستی حرمتم را ضایع مگذار، تا روزی خواهم از بندگان روزیخوارت، و مهربانی جویم از آفریدگان بدکردارت. و به ستودن کسی مبتلا شوم که به من عطایی ارزانی داشته، و به نکوهیدن آن کس فریفته گردم که بخشش خود را از من بازداشته و گذشته از این - گفتار- در بخشیدن و بازداشتن تو بر همه چیز توانایی و صاحب اختیار!
نهجالبلاغه، خطبه 216
ترجمه استاد سید جعفر شهیدی
اشاره: گرچه در کارنامه حیات اجتماعی بشر، حماسههای بسیار بزرگی در طول تاریخ به ثبت رسیده است، اما به اعتراف بسیاری از صاحبنظران، هیچ یک از رخدادهای تاریخی قابل مقایسه با حماسه عاشورای امام حسین علیهالسلام نیست. درباره علل امتیاز این نهضت بر سایر قیامهای آزادیبخش، دیدگاههای مختلفی وجود دارد. به یک اعتبار، استثناییبودن این قیام در سه امر اساسی وجه امتیاز این قیام است:
- رهبری قیام؛
- اهداف و انگیزههای قیام؛
- پیروان رهبری. ادامه مطلب...
پرهیز از بیتوجهی
انسان در زندگی نباید بیخیال و در برابر محیط اطراف خود بیتوجه باشد؛ باید دربارهِ کارها و انتخابها و تصمیمهایش خوب بیندیشد و با مسائل، عادی برخورد نکند و از این مسأله که شخصیت او همواره در معرض تهدیدها و آسیبهای گوناگون قرار دارد، غافل نباشد؛ زیرا در این صورت آفتها وی را احاطه خواهند کرد و با درهم شکستن او، زمینه سقوطش را نزدیک میکنند.
سلامتی روان
طبیبان روح، توصیههایی برای پیشگیری و جلوگیری از آسیبهای روانی دارند که اگر آنها را مراعات کنیم، از نظر روحی و روانی سالم و متعادل خواهیم بود. آنها سفارش کردهاند در فضاهای آلوده صوتی و تصویری و جاهایی که به میکروب گناه آغشته است، رفت و آمد نکنیم و با افراد آلودهدامن، همنشین نشویم. سفارش کردهاند زبانمان به ناسزا، غیبت و دروغ آلوده نشود. چشمانمان به نگاه حرام آلوده نشود. گوشمان به صدای حرام عادت نکند. دستمان به طرف ناپاکیها دراز نشود. شکممان به لقمه حرام آلوده نشود و ... .
زندگی و موانع
زندگی مانند میدانی است که درون و پیرامون آن پر از مینهای کوچک و بزرگ است، عبور از این میدان مین، آداب و مقررات خاص خود را دارد که باید آنها را یاد گرفت. هر کس این مقررات را رعایت نکند، خواه ناخواه با این مینها برخورد میکند و بخشی از وجودش آسیب میبیند. بنابراین ضمن آنکه باید تقوا پیشه ساخت و احتیاط نمود، باید نوع مینها را شناسایی کرد و ابزار و وسایلی که باعث خنثیشدن مینها میشود با خود برداشت و با آگاهی کامل و درست، گام برداشت تا باعث نابودی خود و دیگران نشویم.
جوانی دوره سخت و در عین حال شیرینی است سعی کنید این دوره را با تلاش به سرانجام برسانید و اجازه ندهید این شیرینیبه کامتان تلخ شود.
تبیان
رفتار والدین با فرزند خود، جایگاه ویژهای در تربیت دارد. باتوجه به حساسیت موضوع و اهمیت آن، مطالبی پیرامون محبت و نقش آن در آینده کودک مطرح میشود:
تحقیق و مطالعات دامنهدار روانشناسان و جامعهشناسان، نشان داده است که مهر و محبت والدین به فرزندان در رشد و پرورش شخصیت آنان اثر چشمگیری دارد؛ زیرا کودک از همان آغاز زندگی تشنه محبت است و چندان توجهی ندارد که در کاخ زندگی میکند یا در کوخ، لباس و خوراکش مرتب است یا نه، اما بدین موضوع توجه کامل دارد که: دوستش میدارند یا نه؟ این احساس درونی را هیچچیز جز محبت و نوازش والدین تأمین نمیکند؛ سرچشمه اخلاق و شخصیت آینده او همین اظهارمحبتهاست، همین آغوش گرم مادر و نوازشهای صمیمانه پدر است که روح بشر دوستی و علاقه به همنوع را در کودک میدمد و برای اظهار همدردی و کمک به دیگران آماده میسازد. در سایه این محبتهاست که کودک در خود احساس شخصیت میکند و خویش را لایق دوستی میداند، محبت پدر و مادر در جسم و جان کودک اثر میگذارد و در وی ایجاد آرامش میکند. آمار نشان میدهد که هشتاد درصد مادران بهطور غریزی نوزاد را در طرف چپ خود میخوابانند، صدای قلب مادر به نوزاد آرامش بخشیده، او را به خوابی خوش و شیرین فرو میبرد. ادامه مطلب...
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 12
کل بازدید : 183457
کل یاداشته ها : 356