یک اندیشکده اسرائیلی ضمن اشاره به ناکامی غرب در متوقف کردن برنامه هستهای ایران نوشت که آمریکا ترجیح میدهد ایران هستهای را قبول کند تا اینکه بخواهد خطر حمله نظامی به ایران را بپذیرد. یک اندیشکده اسرائیلی ضمن اشاره به ناکامی غرب در متوقف کردن برنامه هستهای ایران نوشت که آمریکا ترجیح میدهد ایران هستهای را قبول کند تا اینکه بخواهد خطر حمله نظامی به ایران را بپذیرد.
به گزارش فارس، اندیشکده مطالعات امنیت داخلی اسرائیل در مقالهای به قلم «زکی شالوم» آورده است: وزیر دفاع آمریکا، «لئون پانتا»، در سخنرانی روز دوم دسامبر در گردهمایی «سابان»، بر ضرورت همکاری اسرائیل با آمریکا در جهت خنثی کردن تهدید برنامه هستهای ایران تأکید کرد. این سخنان در حالی بیان شد که دولت آمریکا بیش از پیش نگران عملیات مستقل اسرائیل در مقابل ایران برای از بین بردن برنامههای هستهای این کشور است. ژنرال «مارتین دمپسی»، فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا اسرائیل پیش از انجام عملیات نظامی ضد ایران، آمریکا را در جریان خواهد گذاشت یا خیر، پاسخ داد: «نمیدانم.»
آمریکا به خوبی آگاه است که ایران به تلاش خود جهت دست یابی به توانایی هستهای نظامی ادامه خواهد داد، و هیچ ابهامی در آخرین گزارش سازمان بینالمللی انرژی اتمی در این ارزیابی وجود ندارد. واضح است که اقدامات سالهای اخیر کشورهای غربی به طور کل آمریکا , به طور خاص برای جلوگیری از ادامه برنامه هستهای ایران ناموفق بوده است. ادامه فعالیت علیه ایران در سطح کنونی نیز احتمالاً مانع ادامه گسترش ظرفیتهای هستهای این کشور نخواهد شد.
آمریکا ترجیح میدهد ایران هستهای را قبول کند و این امر اسرائیل را بر سر دوراهی قرار میدهد
دولت اوباما مانند دولتهای قبل بیانیههایی قطعی در مورد غیر قابل قبول بودن ایران هستهای صادر کرده و این که تمام گزینهها، شامل گزینه نظامی، هنوز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. اما در عمل کاملاً واضح است که دولت آمریکا واقعاً قصد انجام حمله نظامی آشکار برای از بین بردن برنامه هستهای ایران را ندارد. معنای واقعی این امر این است که آمریکا ترجیح میدهد ایران هستهای را قبول کند تا اینکه بخواهد خطر حمله نظامی به ایران را بپذیرد. این حقیقت ممکن است اسرائیل را بر سر دوراهی قرار دهد، اینکه احتمال دستیابی ایران به توانایی هستهای را بپذیرد یا تلاش کند این احتمال را به وسیله عملیات نظامی مستقل خود از بین ببرد. «ایهود باراک» وزیر دفاع اسرائیل اذعان میدارد حدود یک سال به از بین بردن برنامه هستهای ایران باقی مانده است.
اولین تنگنای اسرائیل در حمله به ایران، هماهنگی و اجازه دولت اوباماست
اگر رژیم اسرائیل تصمیم بگیرد به تنهایی علیه ایران عملیات نظامی انجام دهد، اولین تنگنایش هماهنگی با دولت آمریکا قبل از چنین حملهای خواهد بود. سؤال واقعی این است: آیا اسرائیل باید برای انجام عملیات نظامی علیه ایران منتظر چراغ سبز دولت اوباما باشد؟ این سوال فقط از جنبه سیاسی و با این فرض مطرح شده است که اسرائیل در سطح عملیاتی بدون تأیید آمریکا قادر به تشخیص گزینه مناسب نظامی علیه ایران نخواهد بود.
مقامات دولت آمریکا مخالف حمله نظامی اسرائیل به ایران هستند
در ماههای اخیر مقامات مهم دولت آمریکا تصریح کردهاند که آمریکا مخالف حمله نظامی اسرائیل به ایران است. این بدان معناست که اگر اسرائیل تلاش کند تلویحاً یا صریحاً امکان دریافت چراغ سبز آمریکا برای انجام عملیات نظامی علیه ایران را توضیح دهد، تقریباً واضح است که پاسخ به طور حتم «نه» خواهد بود و هیچ جای شکی در این مورد نیست.
پاسخ منفی آمریکا به درخواست اسرائیل برای حمله به ایران، پیامدهای ناخوشایندی برای اسرائیل دارد
درخواست اسرائیل برای قبول عملیات نظامی باید تقدیم شخص رئیس جمهور آمریکا شود. بنابراین اگر اسرائیل از دولت درخواست چراغ سبز کند و پاسخ منفی دریافت نماید، آزادی عملش به شدت محدود شده و احتمال خطر سیاسی در پیگیری حمله نظامی از سوی اسرائیل بسیار بیشتر خواهد شد. این به معنای انجام عملیاتی بدون پیامدهای راهبردی مهم برخلاف موضع گیری صریح متحد اصلی، و شاید تنها متحد، اسرائیل است. در شرایط کنونی درک این مطلب که اسرائیل از این موضوع چه سودی خواهد برد بسیار دشوار است.
اسرائیل برای حمله به ایران باید موافقت کامل آمریکا را جلب کند
«نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل باید فرض کند که برای عملیات نظامی چراغ سبزی نامشخص دریافت نخواهد کرد؛ مانند آنچه نخست وزیر «لوی اشکل» از «جانسون» رئیس جمهور آمریکا در آستانه جنگ 6 روزه دریافت کرد. بر اساس گزارش منابع مختلف، او به طور قطع موافقت آشکار آمریکا، مانند موافقت رئیس جمهور «بوش» در آستانه حمله به تأسیسات هستهای سوریه در زمان نخست وزیری «اولمرت»، را دریافت نخواهد کرد. موقعیت او تقریباً مشابه موقعیت نخست وزیر «دیوید بن گوریون» در آستانه کمپین «کوه سینا» خواهد بود که در آن زمان میدانست عملیات نظامی علیه مصر با پاسخ منفی آمریکا یا حتی بیشتر شبیه موقعیت نخست وزیر «مناکم بگینز» در آستانه بمباران رآکتور اتمی عراق همراه خواهد بود.
اسرائیل دلایلی دارد که گمان میکند در صورت شکست مقابل ایران، از سوی آمریکا طرد نخواهد شد
در عین حال، اسرائیل ممکن است فرض کند اگر عملیات نظامی علیه ایران شکست بخورد و در یک درگیری گسترده منطقهای گرفتار شده و با حملات شدید ایران که تهدیدی علیه اسرائیل است مواجه شود، دولت آمریکا به دلایل ذیل اسرائیل را به عنوان تنبیه به خاطر عمل برخلاف خواستههای خود تنها نخواهد گذاشت:
1- ارتباط خاصی که در طول چندین سال میان این دو شکل گرفته است
2- اظهارات صریح مقامات ارشد دولت آمریکا مبنی بر تعهد آمریکا در حمایت از امنیت اسرائیل
3- ترس آمریکا از اینکه عدم حمایت از اسرائیل موجب استفاده اسرائیل از «نیروی بازدارنده راهبردی» میشود که به گمان آمریکا، اسرائیل از آن برخوردار است
4- آگاهی از این امر که افکار عمومی و کنگره فشار زیادی به دولت وارد میکنند تا در این لحظات دشوار اسرائیل را تنها نگذارد
5- نگرانی از اینکه بسیاری از شرکت کنندگان در انتخابات، شامل یهودیان و حامیان اسرائیل، در انتخابات آتی به رئیس جمهور پشت خواهند کرد
ماهیت پاسخ آمریکا به عملیات نظامی اسرائیل، تحت تأثیر میزان موفقیت عملیات خواهد بود
دولت اسرائیل باید قبول کند که در هر حال، دولت آمریکا بیانیههایی علیه هرگونه عملیات نظامی ضد ایران صادر خواهد کرد. اما ماهیت واقعی پاسخ آمریکا تا حد زیادی تحت تأثیر میزان موفقیت عملیات اسرائیل خواهد بود. اگر این حمله «ماهرانه» باشد، یعنی موفق شود به شدت برنامه هستهای ایران را مختل کند، خسارات زیادی به طرفین وارد نشده و باعث حمله متقابل و شدید ایران نشود، آمریکا احتمالاً شروع به تملق در مورد نیاز به محکوم کردن اسرائیل به خاطر مبادرت به انجام عملیات نظامی قبل از امتحان تمام حرکتهای سیاسی در مورد ایران خواهد کرد. در عمل، آمریکا قطعاً از اینکه کارش توسط دیگران انجام شود خوشنود خواهد بود. اما اگر عملیات شکست بخورد، اسرائیل نه تنها از سوی آمریکا و جامعه بینالملل محکوم خواهد شد، بلکه مورد مجازات قرار خواهد گرفت؛ شاید مجازاتی شبیه آنچه دولت «ریگان» پس از حمله به عراق اعمال کرد.
یکی دیگر از عوامل مؤثر در پاسخ آمریکا، عملکرد اسرائیل خواهد بود
پاسخ دولت آمریکا قطعاً تحت تأثیر عملکرد «نتانیاهو» قبل و در حین عملیات نیز خواهد بود. اگر اسرائیل برای سران دولت آمریکا مشخص کند، یا مشخص کرده باشد، که گزینه حمله نظامی علیه ایران را برای حفظ امنیت شهروندانش کنار گذاشته و ممکن است بدون اطلاع قبلی به دولت آمریکا وارد عمل شود، آنگاه خشم دولت آمریکا محدود به عملیات واقعی خواهد شد. در چنین وضعیتی، اسرائیل احتمالاً به خاطر وجود این احساس که دولت آمریکا را گمراه کرده است، مورد غضب آنان قرار خواهد گرفت. به هر حال، اگر اسرائیل تصمیم به عملیات نظامی بگیرد، احتمالاً اطمینان حاصل خواهد کرد که دولت و رئیس جمهور آمریکا اولین کسانی هستند که مطلع میشوند و به صورت لحظهای در جریان امور قرار خواهند گرفت.
منبع:جوان آنلاین
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 71
کل بازدید : 182898
کل یاداشته ها : 356