همزمان با امضای رئیسجمهور امریکا بر مصوبه کنگره این کشور درباره اعمال تحریمها بیشتر علیه ایران، دانشمندان و پژوهشگران سازمان انرژی اتمی کشورمان موفق شدند اولین نمونه میله سوخت هستهای حاوی اورانیوم طبیعی را بسازند و آزمایش کنند.نمونه ساخته شده پس از گذراندن کلیه آزمایشهای فیزیکی و ابعادی به منظور بررسی عملکرد در شرایط عملیاتی به داخل قلب راکتور تحقیقاتی تهران منتقل شد.
این میله سوخت که تاکنون 1500 مگاوات ساعت پرتودهی شده، مراحل آزمون نوترونی به لحاظ میزان رادیواکتیویته و عدم نشت مواد هستهای را در مراحل اولیه در قدرتهای مختلف راکتور با موفقیت طی کرده و در حال حاضر جهت بررسی در شرایط طولانی مدت در قلب راکتور تحقیقاتی تهران پرتودهی میشود. راکتور تحقیقاتی تهران برای تامین رادیوداروهای بیماران خاص به میلههای سوختی با غنای 20 درصد نیاز دارد. پس از آنکه غرب حاضر نشد توافقنامه تهران را بپذیرد و در قبال دریافت سوخت کمتر غنی شده به ایران سوخت 20 درصدی بدهد، تهران تصمیم به تولید این سوخت گرفت. فناوری تبدیل اورنیوم غنی شده به میلههای سوخت از مراحل نهایی چرخه سوخت هستهای به شمار میآید.
امضای اوباما پای تحریم بانک مرکزی ایران
رئیسجمهوری امریکا در تداوم خصومتورزی این کشور علیه ملت ایران، با امضای پیش نویس تحریمهای جدید علیه ایران، آن را به قانون تبدیل کرد. به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما که هم اکنون برای تعطیلات کریسمس در هاوایی به سر میبرد، قانون مجازات بانک مرکزی و مؤسسات مالی ایران را امضا کرد. دولت اوباما ادعا کرده که این تحریمها برای فشار بر ایران برای کنار گذاشتن برنامه تسلیحات هستهای نظامی بوده است.
یک مقام ارشد امریکایی به رویترز در این باره گفت: هدف ما اجرای این قانون در یک رویکرد مرحلهای و زمانی است، به طوری که از تاثیراتی که بر بازار نفت خواهد گذاشت دوری کنیم و فشارها بر ایران هم تضمین شود و بقیه کشورها هم آسیب نبینند.
مقامات در واشنگتن گفتند که این کشور در حال رایزنی با همپیمانان خود برای تضمین مؤثر بودن تحریمهای جدید بدون آسیب زدن بازارهای انرژی است. آنها همچنین ادعا کردند که استراتژی امریکا هم برای منزوی کردن ایران و هم همکاری با آن هنوز در دستور کار است.
یک مقام ارشد گفته است تحریمهای امریکا بانکهای دولتی و خصوصی از جمله بانک مرکزی را هدف قرار خواهد داد و پس از 60 تا 180 روز، بسته به موارد تدوین شده، اجرایی خواهد شد. این قانون از دو ماه آینده برای کالاهای غیرنفتی و از شش ماه آینده در خصوص کالاهای نفتی به اجرا درمیآید. پیشتر کنگره نیز این قانون را تصویب کرده بود.
تحریمهای بانکهای ایران در واقع مقدمه تحریمهای نفتی ایران به شمار میآید. امریکا امیدوار است کشورهای اروپایی با وضع تحریمهای نفتی حلقه تحریمهای ایران را کامل کنند. با این حال نخست وزیر ایتالیا در روزهای گذشته اعلام کرد تنها به شرطی به تحریمهای ایران عمل میکند که یک شرکت بزرگ نفتی این کشور گرفتار در بحران مالی از تحریمها مستثنی شود. یونان هم پیشتر جلسه مقدماتی بررسی تحریمهای نفتی ایران در در اروپا را به شکست کشانده و اعلام کرده بود که حاضر نیست اقدام به تحریم نفت ایران کند؛ چیزی که دورنمای موفقیت تحریمهای نفتی اروپا علیه ایران را تیره کرده است. امریکا با درک وضعیت وخیم اقتصادی اروپا تلاش کرده است در چند هفته گذشته مشتریان آسیایی نفت ایران از جمله ژاپن، کره جنوبی و هند را وادار به قطع واردات نفت از ایران کند، اما نزدیکترین متحد امریکا در شرق دور یعنی ژاپن در سفر اخیر هیلاری کلینتون اعلام کرد که تحریمهای نفتی ایران وضعیت اقتصاد جهانی را بدتر میکند و بدین ترتیب ژاپنیها که عملاً پس از جنگ جهانی دوم در سیاست خارجی به شدت با امریکاییها همراه هستند، به طرز بیسابقهای از عدم تمایل خود برای اجرای دستور کاخ سفید خبر دادند.
کره جنوبی هم به شدت نگران تحریمهای امریکا علیه ایران است، چراکه سئول یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران به حساب میآید. در چنین شرایطی، وزیر اقتصاد کره جنوبی روز گذشته با اعلام اینکه تحریم ایران تاثیرات قابل توجهی بر کره جنوبی خواهد گذاشت از تشکیل کمیته ویژهای برای به حداقل رساندن تاثیر تحریمهای ایران خبر داد.
وزیر اقتصاد کره جنوبی گفت: تحریمهای جدید امریکا که هرگونه معامله با بانک مرکزی ایران را ممنوع کرده است، در صورت اجرا تاثیرات منفی بزرگی بر کره جنوبی خواهد گذاشت.
وی همچنین گفت: وزارت اقتصاد به دنبال راههایی برای به حداقل رساندن تاثیر تحریمهای ایران بر صنایع داخلی است و برای مقابله با این تأثیرات، با نهادهایی مانند وزارت خارجه همکاری خواهد کرد.
پیشبینی شکست در خود لایحه
«شبکه خبری یهودیان جهان» تلویحاً اذعان کرد که اوباما با قرار دادن کلمه «انعطافپذیر» در شیوه پیادهسازی تحریمی که به تازگی آن را امضا کرد، عملاً تمهیدی برای دور زدن تحریم مزبور اندیشیده است. متنی که اوباما آن را امضا کرده است نسبت به متن اصلی یک اصلاحیه ظریف دارد و آن اینکه رئیسجمهور امریکا تحریمها را «انعطافپذیر» کرده است. این انعطافپذیری به وی اجازه میدهد که در خصوص هرکشوری که باید بر اساس قانون به خاطر رابطه با بانک مرکزی ایران مجازات شود، امکان دور زدن قانون در صورت صلاحدید اوباما وجود داشته باشد.
این تمهید پس از مذاکرات گسترده بین کنگره امریکا و دولت این کشور به دست آمده است و به این ترتیب رئیسجمهور امریکا در عین تحریم بانک مرکزی ایران و فرار از فشارهای داخلی، تمهیدی اندیشیده است تا این قانون دردسرهای بزرگتری برای وی و دولتش ایجاد نکند و اقتصاد بینالمللی را نیز تحت تاثیر خاصی قرار ندهد.
رئیسجمهور دموکرات امریکا به این ترتیب از یکسو تلاش میکند تا دیگر کشورها را به آنچه «منزوی ساختن ایران» خوانده میشود، ترغیب کند و از دیگر سو اجازه ندهد فشاری سخت به بازارهای نفتی غرب وارد شود.
کاخ سفید مدعی شده است:«دولت اوباما با کنگره به شکل نزدیکی همکاری کرد تا تمهیداتی اندیشیده شود که احتمال قطع همکاری سایر کشورها با بانک مرکزی ایران و بخش نفتی این کشور افزایش یابد. این امر مهم است چراکه مؤثرترین رویکرد، رویکردی است که متضمن مشارکت چندجانبه، فازبندیشده و زمانمند بوده و آثار منفی را از بازارهای بینالمللی نفت دور کرده، فشار اصلی را متوجه ایران سازد. تمهیداتی که به امضا رسیدند، این انعطافپذیری را دارند و ما اکنون با شرکای خود مشغول کاریم تا در جایگاهی قرار گیریم که بیشترین کارآمدی را در اجرا داشته باشیم.
منبع:جوان آنلاین
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 141
کل بازدید : 182605
کل یاداشته ها : 356