آیتا... محمد تقی مصباح یزدی ظهر پنج شنبه بیست و ششم آبان ماه در همایش ملی «جنسیت از منظر دین و روانشناسی» که با سخنرانی و میزگرد علمی اندیشمندان و صاحبنظران برجسته کشور همراه بود، در سخنانی مهم و صریح بر حقانیت و عقلانیت احکام اسلامی در زمینه تفاوتهای فقهی زن و مرد تأکید کرد و گفت: به طور طبیعی سلسله تفاوتهایی در زن و مرد وجود دارد که سبب متفاوت بودن برخی از احکام زن و مرد میشوند، همانطوری که در مسائل فقه اجتماعی، حقوق و تکالیفی برای زنان وجود دارد که این تکالیف و حقوق برای مردان وجود ندارد، و عکس آن نیز صادق است.
ایشان با اشاره به نقش و جایگاه والای زن در نظام اسلامی تصریح کرد: در برخی موارد مشاهده میشود که بعضی از معاندان و منافقان با ذکر برخی از آیات و روایات سعی بر القای این شبهه دارند که اسلام نقش و ارزشی برای زن قائل نیست، در حالیکه مشکل از ناحیه عدم درک صحیح آنها از احکام اسلامی و دستور زبان عربی است. به طور مثال، در زبان عربی، هنگامی که مخاطبان، جمعی از زنان و مردان هستند خطاب به صیغه جمع مذکر میآید و این خطاب به این معنی نیست که مخاطب تنها مردان هستند، و زنان مورد خطاب قرار نگرفتهاند.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه بحث فمینیسم و تساوی حقوق زن و مرد در چند قرن اخیر در اروپا شکل گرفته است، توضیح داد: مسأله فمینیسم در حالی در دوران اخیر در اروپا و غرب پررنگ شده است که از گذشته تا بهحال در دنیای غرب تفاوتهای بسیار ناعادلانهای میان زن و مرد وجود داشته است و در دوران معاصر نیز بحث فمینیسم خود نوعی استثمار نوین زن و زنانگی است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: دامنه بحث فمینیسم از غرب به شرق و از جمله به کشورهای اسلامی نیز کشیده شد، و بعضی تصور کردند: چون در کشورهای اسلامی زن و مرد از حقوق یکسان برخوردار نیستند، پس کشورهایی عقبمانده محسوب میشوند! البته عکسالعمل مسلمانان و دولتهای آنها در برابر این شبهه افکنیها متفاوت بوده است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره )با ذکر موضعگیریهای مختلف افراد در کشور در برابر بحث فمینیسم بیان کرد: در اوایل انقلاب گروههایی به خیال خود برای دفاع از اسلام و حقوق زن بسیاری از احکام مربوط به این موضوع را مختص دوران صدر اسلام دانستند و قائل به تاریخمندی احکام اسلامی بودند و بیان میکردند که مردم اکنون خود باید به وضع قوانین مورد نیاز بپردازند؛ نمونه بارز آنها گروههای مارکسیست اسلامی (منافقین) بودند.
آیتا... مصباح یزدی ادامه داد: گروه دیگری برخی از احکام اسلام را احکام اولیه قلمداد میکردند که احکام ثانویهای بر این احکام اولیه حاکم است. آنها استدلال میکردند: در زمان حاضر چون احکام اولیه ضمانت اجرایی ندارند لذا باید یکسره به احکام ثانویه رجوع کرد. متأسفانه این نظریه طرفداران بسیاری دارد بهگونهای که بسیاری از دولتمردان نیز به این نظریه معتقدند و در موضوعات مختلف این عقیده را رواج دادهاند.
ایشان دسته دیگر را اصولگرایان برشمرد و توضیح داد: این افراد قائل به ثابت بودن احکام اسلام در کنار اعتقاد به احکام ثانویه هستند، اما این گروه در عمل با مشکلات عدیدهای مواجهندکه این مشکلات در تمامی عرصههای تقابلی میان دنیای کفر و الحاد با اسلام وجود دارد.
عضو خبرگان رهبری ضمن هشدار نسبت به تهاجم فرهنگی دنیای غرب گفت: دنیای غرب از راههایی همچون حساسیتزدایی نسبت به احکام اسلامی سعی در سست کردن اعتقادات مردم دارد؛ البته تهاجم فرهنگی غرب نه تنها احکام اسلامی بلکه فرهنگ و تمام موضوعات اسلامی را نشانه گرفته است که در اثر این حملات، بسیاری از عناصر اسلامی به فراموشی سپرده شدهاند و درصد بالایی از مردم مسلمان جهان احکام اسلامی را رعایت نمیکنند و دینداران نیز از ترس متهم شدن، از بیان احکام در زمینههای مورد مناقشه پرهیز میکنند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با انتقاد شدید از افرادی که برای جلب رضایت غربیان و طرفداران آنها سعی در توجیه و به تأویل بردن احکام اسلامی دارند بیان کرد: بعضیها برای دلخوشی غربیها و غربزدگان و برای مواجه نشدن با انتقادات آنها، آیات و روایات را تأویل میکنند، که خطر این گروه بسیار بیشتر از سایر گروههای مفتون ضدفرهنگ غربی است. از این افراد میپرسیم: آیا خدا، رسول و ائمه معصومین(ع) این نوع موضعگیری بهمثابة دایه مهربانتر از مادر را میپذیرند، در حالیکه صریح آیات و روایات بر خلاف رأی و نظر شماست؟!
استاد اخلاق حوزه علمیه قم از اندیشمندان و مردم خواست خرافات، عادات و رسوم محلی را از احکام اسلامی منفک کنند و تصریح کرد: برای اینکه اسلام متهم نشود، باید این خرافات، آداب و رسوم سنتی را که با فرهنگ اسلامی ممزوج شدهاند جدا کنیم و بهشدت با آنها برخورد کنیم.
آیتا... مصباح یزدی ادامه داد: باید در عقل کسی که ادعای فقاهت دارد اما صریح آیات الهی را منکر میشود شک کرد، زیرا کسی که اصول دینی را که به تبلیغ آن میپردازد زیر سؤال میبرد در اصل وجودی کار خود دچار شبهه شده است.
عضو خبرگان رهبری در پایان با تأکید بر ضدیت برخی از مبانی علمی نظریات حاکم بر محیطهای دانشگاهی با اسلام، اظهار داشت: برخی مبانی علمی تئوریهای مسلط بر فضای دانشگاههای کشور نه تنها بر خلاف احکام اسلامی، بلکه ضد آن میباشند، و باید بدانیم که این نظریات، وحی منزل نیستند که چشم و گوشبسته به آنها ایمان داشته باشیم، مخصوصاً وقتی میبینیم که دستهای از این احکام حتی با مبانی عقلی نیز تضاد دارند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: برخی از این مبانی زاییده ذهن افراد منحرف و آلودهای است که بررسی تاریخچه زندگی برخی از این بهظاهر تئوریپردازان غربی نشان میدهد آنها دارای مشکلات اخلاقی و انحرافات شدیدی بودهاند که برای توجیه انحرافات خویش دست به چنین نظریهپردازیهایی زدهاند.
منبع:نشریه پرتو
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 82
کل بازدید : 183365
کل یاداشته ها : 356